over ons

Wat is het Gordelfestival?

Het Gordelfestival belicht de vele bijzondere kenmerken en kwaliteiten van de Groene Gordel en de Vlaamse Rand rond Brussel. Doorheen al zijn initiatieven en invalshoeken wil het Gordelfestival het Vlaamse karakter van de streek bevorderen en ondersteunen. De regio toont Vlaanderen dan ook op zijn mooist: gastvrij, aantrekkelijk en veelzijdig, voor wie er woont en voor elke bezoeker.

De organisatoren vzw ‘de Rand’, Flanders Classics en Provincie Vlaams-Brabant laten sportieve recreanten, nieuwsgierige cultuurliefhebbers, families met kinderen, levensgenieters, etc. een boeiende dag beleven, boordevol sportieve, toeristische en culturele evenementen. Dit jaar vindt het Gordelfestival plaats op zondag 1 september.

Op zondag 1 september is Provinciedomein Huizingen hét trefpunt en Dilbeek de focusgemeente. Om de streek van de Vlaamse Rand extra in de kijker te zetten, zijn ook de faciliteitengemeenten Sint-Genesius-Rode, Wezembeek-Oppem, Kraainem, Wemmel, Drogenbos en Linkebeek nauw betrokken bij de organisatie.

De voertaal van het Gordelfestival is het Nederlands, maar uiteraard worden ook anderstaligen uitgenodigd om de Groene Gordel en de Vlaamse Rand te ontdekken. Iedereen is welkom.


Deelnemers aan het Gordelfestival schrijven zich in in een lange traditie die teruggaat tot in 1981. Lees meer over de geschiedenis van de Gordel en het Gordelfestival