Randanimatie Meise

Fietste of wandelde je vanuit Plantentuin Meise? Dan had De Gordel nog een leuk extraatje voor jou in petto. Plantentuin Meise werd namelijk omgetoverd tot een muzikaal paradijs waar je onderweg kon genieten van kleine, gezellige optredens en theaterstukken. Ontdek het volledige programma hieronder. 

 • Locatie: Nieuwelaan 38 - 1860 Meise
 • Toegang: gratis
 • Belangrijke informatie: honden zijn niet toegelaten (Behalve blindengeleide- en assistentiehonden)

STARTSITE
Locatie:
Nieuwelaan 38 - 1860 Meise

 • 8u00 - 11u00: Velodrum

De mannen van Velodrum verwelkomen alle Gordelaars in Plantentuin Meise op speciale fietsen die omgebouwd zijn tot mobiele drumkits. Ze geven dan ook met alle plezier een spetterende drumanimatie om je fiets- of wandeltocht met een glimlach te beginnen.

 • 11u00 – 13u00: Agent 16

Opgelet! Plantentuin Meise betreden vanaf 11u00 is niet zonder risico. Hou je klaar voor Agent 16, hij zegt misschien weinig of niets, maar zijn non-verbale handelingen kunnen leiden tot hilarische situaties. Agent 16 verplaatst zich op zijn retro trottinette met de nodige toeters en bellen en probeert de orde te handhaven op een zeer ludieke wijze. Je gedraagt je dus maar best voorbeeldig met Agent 16 in de buurt.

SFEERPUNTEN ONDERWEG


Sfeerpunt Balatkas

Locatie: Balatkas

 • 10u00 – 11u30: Sarah Neyrinck

Sarah Neyrinck brengt magische livemuziek die je even doet wegdromen in Plantentuin Meise. De zangeres zong eerder voor Scala, een Belgisch meisjeskoor.

 • 12u00 – 13u30: Compadres

Waan je even in zuiderse sferen met dit flamencoduo. Met een gitaar en een cajon brengen ze zuiderse ritmes en Spaanse invloeden.

 • 14u00 – 15u30: FloroOfoon

Deze bloementelefoon fluistert waanzinnige sprookjes en kortverhalen in de oren van jong en oud. Ga zitten, relax en geniet van wat de bloem jou allemaal vertelt.

Sfeerpunt August van Doorslaerlaan

Locatie: ingang August van Doorslaerlaan

 • 10u00 – 11u30: Small Talk

Dit muzikale trio brengt je meteen in de juiste sfeer dankzij hun originele akoestische set vol herwerkte nummers van onder andere Dua Lipa, The Kooks, The Beatles, Madonna, Lady Gaga en noem maar op!

 • 11u45 – 13u45: Ygor & Igor

Deze ei zo na identieke tweeling uit Poperinge zorgt voor vrolijke meezingers en beklijvende medleys op hun speciaal ontworpen muziekfiets genaamd ‘Sifon’. Ze brengen akoestische versies van bekende rocknummers uit de gouden muziekjaren zeventig.

 • 14u00 – 15u30: Maximus

Maximus noemt zichzelf een one-man-bass-band en brengt heerlijke feelgood nummers die je volledig tot rust doen komen in Plantentuin Meise. Wist je trouwens dat er een voor het eerst in de wereld een ‘bolletjestruibas’ in de maak is? Maximus gaat hem ‘Lucien’ noemen. 

Sfeerpunt Vlonderpad

Locatie: einde Vlonderpad

 • 10u00 – 12u00: Cirq Magique

Hou je van goocheltrucs of wil je eens een mentalisme show van dichtbij beleven? Dat kan haast letterlijk! Cirqumstancia brengt korte show in het kleinste (mobiele) circustentje ter wereld. Laat je compleet verwonderen tijdens een act van 4 à 6 minuten.

 • 12u00 – 13u30: The Almost Swinging Jazz Band

Dit goedgemutst, authentiek dixielandbandje brengt typische, licht verteerbare feel-good jazzmuziek uit de jaren ’20-’30 en dat in een onberispelijke outfit.

 • 14u00 – 15u30: Trommel op Rommel

De Vuilnismannen brengen met veel positiviteit en enthousiasme een interactief optreden met een uitgebreid trommel instrumentarium dat bestaat uit gedumpte emmers, tonnen, borstels, pannen en andere afvalmaterialen.

PODIUM PLANTENPALEIS

Locatie: achterkant Plantenpaleis

 • 12u00 – 13u30: A murder in Mississippi

Deze zeskoppige band uit Gent speelt Roots: een mix van Amerivana, Country, Folk, Blues en Irish traditional. Ze laten hun diverse invloeden samensmelten tot een breed scala aan klanken en zorgen zo voor een eigen stijl en een eigentijdse draai aan hun repertoire.

 • 14u00 – 15u30: Dries & de Belgen

Haal je dansschoenen om 14u00 maar boven aan het hoofdpodium, want dan geven frontzanger Dries De Vis & zijn ‘Belgen’ er een lap op. Ze brengen Nederlandstalige popsongs uit Vlaanderen en Nederland die recht uit het hart komen en iedereen kan meezingen.

 • 16u00 – 18u00: Bram & Lennert

De twee jonge Ninovieters staan ondertussen al 13 jaar samen op de planken en brengen originele covers die ze een heel nieuwe dimensie geven, zoals enkel zij dat kunnen. Daarnaast kunnen ze niet alleen uit de voeten met een op voorhand vastgelegde playlist, maar maken ze ook gebruik van het jukebox-concept: het publiek roept een liedje en Bram & Lennert spelen het meteen ter plaatse.

 

Foto's Plantentuin Meise - © Plantentuin Meise

Foto Bram & Lennert - © Bram & Lennert