Sint-Pieters-Leeuw

SINT-PIETERS-LEEUW | Wandeling Zuun en Negenmanneke 8 km

Bij deze wandeling verken je de wijken Zuun en Negenmanneke. Bewonder onderweg de voormalige neerhofgebouwen en de het nabijgelegen kasteel van Klein-Bijgaarden. Houd ook even halt bij de brouwerijen van Belle-Vue en Belgoo. Op zaterdag 28 augustus bieden zij iets extra aan (14u - 18u).

Locatie: Zilverlinde, Welzijnsweg, 1600 Sint-Pieters-Leeuw

SINT-PIETERS-LEEUW | Wandeling Oudenaken & Sint-Laureins-Berchem 8 km

Hier ontdek je de rustige plattelandstreek en wandel je langs een aantal leuke kapelletjes en hoeves, zoals hoeveslagerij Hof Te Berchemveld. Ongetwijfeld valt ook de triomfboog in Sint-Laureins-Berchem je op. De boog dient als ingang van het park waar het Kasteel van Gaasbeek ligt. Op zondag 29 augustus bieden de hoeveslagerij en HUB Brewers onze wandelaars iets extra aan (14u - 18u).

Locatie: Molenborrestraat 34 - 36, 1600 Sint-Pieters-Leeuw

SINT-PIETERS-LEEUW | Vertelwandeling 4,5 km

Deze wandeling is een echte verteltocht voor jonge gezinnen, georganiseerd in samenwerking met de lokale bibliotheek. Je kan heel wat kapelletjes, hoeves en zelfs een oude steenbakkerij aanschouwen, terwijl je met de kinderen onderweg in een leuk verhaal duikt. Geniet met je gezin ook zeker van het uitzicht op de Zennevallei vanop de Hogekouter.

Locatie: Colomapark, Edouard Rooselaersstraat, 1600 Sint-Pieters-Leeuw

SINT-PIETERS-LEEUW | Gezinswandeling 8.5 km

Wil je het graag wat avontuurlijker en op maat van kinderen? Ga dan voor de gezinswandeling, aangeboden door ‘Dropping The Challenge’, die je aan de hand van verschillende tochttechnieken aflegt.

DOWNLOAD HET PLAN

Locatie: Colomapark, Edouard Rooselaersstraat, 1600 Sint-Pieters-Leeuw

SINT-PIETERS-LEEUW | Zenn-wandeling 10 km (enkel op 05/09)

Op zondag 5 september kan je bij deze wandeling genieten van de natuur in de Zuunvallei, kom je voorbij de Continental Theological Seminary en bewonder je de Sint-Pieterskerk gelegen op de centrale heuvel van Sint-Pieters-Leeuw. Een leuk extraatje: onderweg passeer je langs de beroemde lindeboom uit de televisieserie Witse.

Locatie: Colomapark, Edouard Rooselaersstraat,1600 Sint-Pieters-Leeuw
Start: 5 september, tussen 9.00 en 15.00 uur

SINT-PIETERS-LEEUW | Valleiwandeling 18 km (enkel op 05/09)

Voor wie op zondag 5 september een wat langere wandeling verkiest, is er de tocht van 18 km vanuit Sint-Pieters-Leeuw. Deze tocht bezorgt je een gevarieerde gordelzondag door de combinatie van de Zenn-wandeling en de wandeling Zuun en Negenmanneke. Je stapt onder meer langs het Pater Damiaanpark en het Albert van Cothempark.

Locatie: Colomapark, Edouard Rooselaersstraat, 1600 Sint-Pieters-Leeuw
Start: 5 september, tussen 9.00 en 15.00 uur

Start: Tenzij anders aangegeven per tocht kan je van 28 augustus tot en met 4 september vrij starten aan je tocht. Op 5 september is starten mogelijk tussen 9.00 en 15.00 uur.

Inschrijven