Animatie Huizingen

Jaarlijks heeft De Gordel ook heel wat leuke animatie in petto om een onvergetelijke dag met het hele gezin te beleven. Ontdek hieronder wat het animatieprogramma van Provinciedomein Huizingen inhield.


 • Locatie: Henry Torleylaan 100 - 1654 Beersel
 • Toegang en deelname: gratis
 • Leeftijd: kinderen tot 12 jaar

KINDERLAND

De Kleine Chef zorgde voor heel wat spektakel in Kinderland. Ontdek hieronder wat er allemaal te beleven viel.

 • Tasty tongtattoo
Wie durft? Een tattoo zetten op je tong? Kies je figuur. We zetten het met onze echte tongtattoomachine op je tong en voila! Presto! Voor enkele minuten ben jij de trotse bezitter van een tongtattoo!

 • De ik heb iets vies geproefd – show

We draaien het helemaal om dit jaar! Wat voor velen erg lekker is, is voor enkelen bijzonder vies. Vanaf nu kan je de meest gekke en misschien wel erg vieze dingen leren proeven bij ons. We denken aan witlof, garnalen, knoflook, ajuin,... Zet je in onze gouden stoel, proef wat je echt niet lust en wordt beloond met écht vuurwerk! (mechanische sprinklers – koud vuur)

 • Bubbleblaster – opgietsessies

Centraal op het terrein zullen op bepaalde tijdstippen eetbare bellen rondgeblazen worden met een smaakrook. Kom jij proeven van de passievrucht- of mangobubbles?

 • Foodbouncer

Vanuit dit springkasteel probeer je een overheerlijke snoep of stuk fruit te grijpen.
Jammergenoeg hang je wel vast aan een dikke elastiek. Maar als het je lukt zal de beloning hemels zijn!

 • Miss eclair

Maak samen met Miss Eclair de lekkerste mini-eclairs gevuld met crème patissier en
afgetopt met romige chocolade en toppings. Een feest voor ogen en… je buikje!

 • De Smaakdouche

Kom eens douchen in onze douchecabine en laat je onderdompelen in koude kersensmaak! Inderdaad! In deze douche is alles eetbaar. Onze superfijne nevelmachine zorgt ervoor dat je helemaal zal ondergedompeld worden in fantastische smaken. Een eetbare herinnering!

 • Peperkoekmakerij

Peperkoek is ons favoriete ingrediënt om mee te knutselkoken. We noemen het soms ook wel eens onze eetbare lego. Volg de bouwplannen en maak de meest fantastische bouwwerken.

 • Wawaah-water – koudste plekje

Met het kindvriendelijke wawaah-water maken we supersnelle ijsjes in het koudste plekje van Huizingen. Ontzettend lekker en verfrissend!

 • Nerf-games

Kom in de arena en wordt een échte NERF-legend! Raak de doelwitten met een pistool naar keuze en amuseer je te pletter.

 • Peuter- en kleuterland

Klimblokken, ballenbaden, speelkeukens,... er is aan alles gedacht om het ook de kleinste Gordel-bezoekers naar de zin te maken.

 • De schilder-teken- heraswall

Hier kan je tekenen naar hartelust. Op 6 herashekken zijn mega inkleurbanners voorzien om in te kleuren door minipicasso’s of Rembrandt juniors.

BABYDORP

Er was dit jaar ook opnieuw een babydorp. Deze rustige zone was gelegen naast de muziekweide. Baby en ouders konden er even tot rust komen en genieten op de baby glijbanen, fietsjes, speelmatten en schommelpaardjes. Daarnaast werden er ook verzorgingstafels, wippers en babyspeelgoed voorzien.

GEZINSSPORT VLAANDEREN

 

Gezinssport Vlaanderen doet gezinnen gezond bewegen. Tijdens De Gordel voorzagen ze voor jong en oud volksspelen, Kubb & Mölkky en reuze gezelschapsspelen zoals 4 op een rij, Twister, Jenga en Mikado. Daarnaast konden peuters en kleuters zich uitleven op 'Jumpy', een leuk klauterparcours voor de allerkleinsten.

ZEPPE EN ZIKKI


Zeppe en Zikki liepen in de namiddag door het domein in Huizingen en namen ook spelletjes mee in allerhande formaten zoals het bibberspel, visspel en Zeppe & Zikki rad. 

 

Ken je Zeppe & Zikki nog niet?

Zeppe & Zikki zijn twee gezichten die samen zorgen voor meer verkeersveiligheid. Ze trekken samen de weg op en komen daar allerlei gevaren tegen die ze op een erg originele, vaak ongewone manier proberen te omzeilen of te vermijden. Dat zorgt voor knotsgekke situaties. We zien de twee in een televisiereeks met als rode draad doorheen het verhaal de uitdagende, hyperactieve schildpad en de behoedzame, relativerende zebra. De onderliggende boodschap doorheen de verhalen is: draag zorg voor jezelf en de ander.

Op een humoristische manier trekken beiden vrolijk door het verkeer en passen ze hun gedrag aan naargelang de verkeerssituatie. Er is heel bewust gekozen voor een erg humoristische aanpak. Zonder vermanend vingertje en grappig beleefd door poppen is de impact van de boodschap veel groter. De reeks is in eerste instantie gericht naar kinderen uit de lagere school, maar de reeks is daarnaast zeker ook gericht naar ouders die als eerste het goede voorbeeld moeten geven.

 

Foto Zeppe & Zikki - © Zeppe & Zikki