Plant een boom

Net als de voorbije edities draagt De Gordel ook dit jaar z’n steentje bij om de Vlaamse Rand opnieuw een tikkeltje groener te maken. In ruil voor jouw deelname aan één van de activiteiten op zondag 3 september planten de Bûûmplanters in samenwerking met De Vlaamse Rand Boomt opnieuw een boom in de Vlaamse Rand. Jij zorgt er dus mee voor dat we ons binnenkort in een nog groenere Vlaamse Rand sportief kunnen uitleven!

 

WIE ZIJN DE BÛÛMPLANTERS?


De Bûûmplanters zijn een groeiend burgercollectief dat sinds 2017 op een bescheiden maar duurzame manier een bijdrage levert aan de leefbaarheid, veerkracht en biodiversiteit. Zo maken ze samen de leefomgeving aangenamer en beter gewapend tegen de effecten van de klimaatverandering. Lees meer over de Bûûmplanters op www.buumplanters.be.

 

Deelnemers aan De Gordel 2023 kunnen zelf ook Bûûmplanter worden:

  • Wie in de Vlaamse Rand woont, kan met de Bûûmplanters afspreken om thuis een struik of boom te planten.
  • Woon je niet in de Vlaamse Rand? Dan kan je een boompje wegschenken aan een bûûmplantproject in de Rand. Heb je zin om samen met de Bûûmplanters je eigen boom te gaan planten? Dat kan! 
Het enige dat je moet doen is je deelname registreren en op zondag 3 september je sportiefste beentje voorzetten. Wij sturen je na afloop van het evenement een mail waarmee je je keuze kan bevestigen.