Missie

Samen gordelen in de Vlaamse Rand

Sinds 1981 laat de Gordel de vele unieke pluspunten en karaktertrekken van de Vlaamse Rand en de Groene Gordel rond Brussel zien. De Gordel is niet zomaar een sportief evenement zoals er zo veel andere zijn: het is gestart als een sensibiliseringscampagne en wil ook vandaag het Vlaamse en groene karakter van de regio promoten en versterken.

De organisatoren vzw ‘de Rand’, de provincie Vlaams-Brabant, de focusgemeente en onze private partner willen alle recreanten en sporters, nieuwsgierige cultuurfans, families met kinderen, levensgenieters en heel Vlaanderen een gevarieerde dag laten beleven. Een dag vol sportieve, toeristische en culturele evenementen. De Gordel vindt jaarlijks plaats op de 1e zondag van september.

Veel mensen zijn nieuw in de Vlaamse Rand. Het is logisch dat zij graag hun nieuwe thuis willen verkennen en de andere inwoners van de Rand willen ontmoeten. Met de Gordel creëren we hiervoor de kans op een dag met veel Nederlands, de taal van onze regio. Dezelfde taal spreken verbindt de deelnemers met elkaar, ook als dat nog een beetje zoeken is.

Iedereen is hartelijk welkom. Samen ontdekken we de Vlaamse Rand en onze Groene Gordel. Maak er een fijne dag van!

Randbeleid