Gordelcross

Op zondag 4 september staat er een gloednieuw concept op het programma tijdens De Gordel 2022. In Provinciedomein Huizingen trekken we deze editie ook de kaart van het veldrijden! Lees hieronder wat ons programma van de Gordelcross zal inhouden.


De eerste zondag van september is er eentje om naar uit te kijken. Heeft jouw zoon/dochter altijd al eens van het veldrijden willen proeven? Of zijn jullie thuis allemaal fans van de cross? Dan is onze Gordelcross in Provinciedomein Huizingen een niet te missen afspraak. 

Locatie: Crossweide - Henry Torleylaan 100, 1654 Beersel
Toegang: gratis
Nodig bij deelname: eigen MTB of crossfiets + helm (verplicht)PROGRAMMATIE


10u00 - 10u30: opening parcours 

Wie wil, kan het parcours op eigen houtje verkennen. De terreinbegeleiders houden een oogje in het zeil.

 

10u30 – 13u15: initiaties voor verschillende leeftijdsgroepen 

De initiaties worden georganiseerd voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Fietsen doen we binnen de leeftijdscategorie. Elke leeftijdscategorie gaat in groep het parcours verkennen onder begeleiding. Ze maken kennis met het veldrijden gedurende 45 minuten en dat op een parcours van ongeveer 1 km met onderweg enkele hindernissen (balkjes, brugje,...) waar ook telkens begeleiders de veiligheid bewaken. Nadat er 3 of 4 rondjes gefietst zijn, wordt de initiatie afgesloten met een rondje in wedstrijdvorm.

Let op: 

  • Het parcours is tijdens elke initiatie afgesloten zodat er veilig in kleine groep kan gefietst worden.
  • Deelnemen kan enkel na inschrijving. 
  • Vergeet niet je eigen fiets en helm mee te brengen.
  • Enkel wie een helm draagt, is verzekerd.

 

Wil jouw zoon of dochter deelnemen? Schrijf hem/haar onderaan deze pagina dan snel in. Het aantal plaatsjes is beperkt. 

 

13u30 – 14u30: demo Gordelcross met (ex)-profs 

Na de initiaties is het tijd om met de ogen te stelen. Een bende (ex-)profs tekent present voor een demonstratiewedstrijd op de crossweide en daar kan jij samen met het hele gezin gratis van genieten. Binnenkort maken we de namen van het deelnemersveld bekend.

 

14u30 - 17u00: vrij fietsen

Krijgt jouw kleine veldritkampioen(e) er maar niet genoeg van? Vanaf 14u30 stellen we het parcours opnieuw open. De terreinbegeleiders staan paraat om een oogje in het zeil te houden.

 

HOE DEELNEMEN AAN DE INITIATIES?

 

Deelnemen is gratis, maar inschrijven is verplicht.

Leeftijdsgroepen:

  • 6 – 7 jaar (geboortejaar 2015 – 2016)
  • 8 – 9 jaar (geboortejaar 2013 – 2014)
  • 10 – 12 jaar (geboortejaar 2010 – 2012)


Jouw kleine veldritheld(in) inschrijven? Dat kan heel eenvoudig door via onderstaande knop te registreren. Wees er snel bij, want de plaatsjes per leeftijdscategorie houden we beperkt tot 20 – 30 deelnemers per groep. Je zoon/dochter is na inschrijving verzekerd (mits het dragen van een helm) en plant dankzij zijn/haar deelname een boom in de Vlaamse Rand!

INSCHRIJVEN

Na je registratie ontvang je van ons enkele dagen voor het event een mail met alle praktische informatie en het tijdslot waarin jullie veldritkampioen mee kan fietsen.

Binnenkort volgt op deze pagina ook meer informatie over de deelnemers aan de demowedstrijd. Houd onze kanalen in de gaten voor bijkomende info.