Gordelcross

Op zondag 4 september stond er een gloednieuw concept op het programma tijdens De Gordel 2022. In Provinciedomein Huizingen trokken we deze editie ook de kaart van het veldrijden! Lees hieronder wat ons programma van de Gordelcross inhield.


De eerste zondag van september was er eentje om naar uit te kijken. Als jouw zoon/dochter altijd al eens van het veldrijdenhad  willen proeven? Of jullie thuis allemaal fans van de cross zijn? Dan was onze Gordelcross in Provinciedomein Huizingen een niet te missen afspraak. 

Locatie: Crossweide - Henry Torleylaan 100, 1654 Beersel
Toegang: gratis
Nodig bij deelname: eigen MTB of crossfiets + helm (verplicht)PROGRAMMATIE


10u00 - 10u30: opening parcours 

Wie wou, kon het parcours op eigen houtje verkennen. De terreinbegeleiders hielden een oogje in het zeil.

 

10u30 – 13u15: initiaties voor verschillende leeftijdsgroepen 

De initiaties werden georganiseerd voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Fietsen deden we binnen de leeftijdscategorie. Elke leeftijdscategorie ging in groep het parcours verkennen onder begeleiding. Ze maakten kennis met het veldrijden gedurende 45 minuten en dat op een parcours van ongeveer 1 km met onderweg enkele hindernissen (balkjes, brugje,...) waar ook telkens begeleiders de veiligheid bewakten. Nadat er 3 of 4 rondjes gefietst waren, werd de initiatie afgesloten met een rondje in wedstrijdvorm.

 

13u30 – 14u30: demo Gordelcross met (ex)-profs 

Na de initiaties was het tijd om met de ogen te stelen. Een bende (ex-)profs tekende present voor een demonstratiewedstrijd op de crossweide en daar kon jij samen met het hele gezin gratis van genieten. 

Onder meer Sven Vanthourenhout (Belgisch bondscoach elite), Klaas Vantornhout (voormalig Belgisch kampioen veldrijden) en Paul Herygers (ex-wereldkampioen veldrijden) tekenden present!

 

14u30 - 17u00: vrij fietsen

Kreeg jouw kleine veldritkampioen(e) er maar niet genoeg van? Vanaf 14u30 stelden we het parcours opnieuw open. De terreinbegeleiders stonden paraat om een oogje in het zeil te houden.