nieuws

Afrikamuseum enkel geopend voor Tourist Run

Tijdens het Gordelfestival zet het Afrikamuseum midden in de renovatiewerken haar deuren open voor de deelnemers van de Tourist Run! We zijn dan ook héél blij dat de lopers in avant-première de vernieuwde hal kunnen ontdekken. 

Het Museum voor Midden-Afrika in Tervuren is al bijna 5 jaar dicht voor renovatie. Het museum heeft in die tijd een hele metamorfose ondergaan. Het gebouw zelf werd stevig onder handen genomen, maar ook de collecties werden aangepakt. Het Afrikamuseum wil een kritische blik werpen op het koloniale verleden en een brug bouwen naar het heden en de toekomst.

De werken zijn ondertussen zo goed als afgerond en op 8 december wordt het museum plechtig geopend. Maar de deelnemers van de Tourist Run kunnen al een stukje verkennen. Het parcours loopt namelijk dwars door de vernieuwde ondergrondse hal. Een leuke primeur!


Wil je de gang ook wel eens bezichtigen, vóór de officiële opening? Grijp dan deze unieke kans! Enkel de lopers kunnen het Afrikamuseum vanbinnen bezichtigen. 


Meer info over de Tourist Run vind je hier.