nieuws

Gordelfestival steunt gezinnen in moeilijke situatie

Op zondag 2 september vindt de zesde editie van het Gordelfestival plaats in Huizingen en Tervuren. Het wordt een dag vol beweging en plezier voor de hele familie. Dit jaar wordt nog meer ingezet op een optimale beleving voor mensen met een beperking en gezinnen met jonge kinderen. Het Gordelfestival is de ideale daguitstap voor elk gezin en omdat werkelijk iedereen welkom is, steunt de organisatie dit jaar ook gezinnen in een moeilijke situatie.

Gordelfestival en Dreambaby schenken babyspullen aan Moeders voor Moeders
Voor de zesde editie van het Gordelfestival werkt de organisatie samen met Dreambaby. In Gordeltrefpunt Huizingen en focusgemeente Tervuren wordt een babydorp aangekleed met verzorgings- en speelhoekje en een afgeschermde relaxhoek waar moeders in alle rust borstvoeding kunnen geven. Achteraf zal Dreambaby al het materiaal schenken aan vzw Moeders voor Moeders, een organisatie die hulp biedt aan gezinnen die het financieel moeilijk hebben. Zo kunnen àlle jonge gezinnen een zorgeloze en fijne dag beleven op dit gratis familiefestival.


Dreambaby is alvast blij om als sponsor deze actie te steunen: “Voor de inkleding van het babydorp voorziet Dreambaby parken, babybedjes, eetstoelen, luiertafels en speelgoed. Na het festival zullen we deze artikelen schenken aan Moeders voor Moeders, een organisatie die we in het verleden al gesteund hebben. We kunnen enkel maar aanmoedigen dat zij kansarme gezinnen met jonge kindjes in België helpen om een goede start te nemen in het leven. Via deze donatie willen we hier dan ook ons steentje aan bijdragen”, aldus Product Group Manager Sophie Konings.


Verbeterde mobiliteit en focus op toegankelijkheid
“Het Gordelfestival zet mensen aan om te bewegen in de prachtige groene en Vlaamse Rand”, zegt minister van Vlaamse Rand Ben Weyts. “Met Route You kies je een fietsroute uit die je veilig en comfortabel naar het Gordelfestival brengt vanuit de omliggende gemeentes.”
Net als de voorbije edities zet het Gordelfestival ook nu weer volop in op de toegankelijkheid in Provinciedomein Huizingen en het park van Tervuren. Het concert van De Ketnetband wordt begeleid door een tolk Vlaamse gebarentaal, er is bij de optredens een rolstoelpodium aanwezig en bezoekers met een hoorapparaat kunnen een apparaatje voor ringleiding lenen. In het park van Tervuren wordt een wieltjeswandeling georganiseerd, die toegankelijk is voor rolstoelen, rolators en buggy’s. Je vindt er leuke activiteiten op je pad, uiteraard op maat van deelnemers met een beperking en rolstoelgebruikers. Verder zijn er aangepaste toiletten en voorbehouden parkeerplaatsen. Zo is het Gordelfestival integraal toegankelijk, zodat ook bezoekers met een beperking zonder zorgen kunnen genieten.

 

Professionele wielerpelotons en Tourist Run doorheen het vernieuwde Afrikamuseum
Via uitgestippelde wandelingen kan je tijdens het Gordelfestival de Groene Gordel rond Brussel ontdekken. De organisatie pakt daarnaast uit met elke unieke belevenissen. Wie zichzelf graag uitdaagt, kan zich inschrijven voor de Gordelklassieker van 100 km door de Vlaamse Rand. Je wordt over het gehele parcours begeleid als een echte prof! Met bovendien een passage door Plantentuin Meise wordt het allesbehalve een alledaagse ervaring! Lopers krijgen eenmalig de kans om door het Afrikamuseum te lopen tijdens de Tourist Run in Tervuren.


Plezier voor het hele gezin!
Het Gordelfestival belicht de vele bijzondere kenmerken en kwaliteiten van de Vlaamse Rand rond Brussel. Zo wordt op zondag 2 september extra aandacht geschonken aan het Nederlandstalig karakter van de streek. “De zesde editie van het Gordelfestival wil een breed familiepubliek naar de Groene Gordel lokken”, aldus Vlaams-Brabants gedeputeerde voor Vlaams Karakter Tom Dehaen. “Er is een waaier aan activiteiten en animatie voor jong en oud. Zowel de allerjongsten als tieners zullen een dag vol plezier beleven in Huizingen en Tervuren.” Onder andere Kaatje, De Helden en De Kreuners komen de boel op stelten zetten. Sporten en feesten in de Vlaamse Rand was nog nooit zo plezant!