nieuws

Dilbeek focusgemeente in 2019

De kogel is door de kerk: Dilbeek wordt in 2019 focusgemeente van de 7de editie van het Gordelfestival. “Weinig betere plekken om te gordelen dan in de gemeente waar Vlamingen thuis zijn”, zegt minister van Vlaamse Rand Ben Weyts.

Op zondag 1 september 2019 staat Dilbeek centraal als focusgemeente van het Gordelfestival – het sportieve en culturele familie-evenement dat de aandacht vestigt op de vele bijzondere kwaliteiten en kenmerken van de Vlaamse Rand rond Brussel. Dilbeek wordt samen met het Gordeltrefpunt in het provinciaal domein van Huizingen het brandpunt van het evenement.

“Dilbeek is de ideale gemeente om het groene en Vlaamse karakter van de Rand in de verf te zetten”, zegt minister van Vlaamse Rand Ben Weyts. “Het is de plek waar Vlamingen thuis zijn en het is ook een groene en gezellige gemeente, waar je landschappelijke pareltjes vindt zoals de Pedevallei, de Waterkant en de Wolfsputten”.

Ook burgemeester Willy Segers reageert tevreden: “Dilbeek is heel blij dat het Gordelfestival in 2019 opnieuw 'Thuis komt in Dilbeek'! Deze Feestdag van de Vlaamse Rand heeft groot sportief en recreatief belang, maar we gaan het zeker ook bekijken door de Blik van Breughel. Dit is een unieke gelegenheid om ook onze cultureel-toeristische en culinaire troeven op tafel te gooien!”.

Dilbeek zal als focusgemeente die eigen troeven volop kunnen uitspelen, ondersteund door een brede promotiecampagne.