nieuws

Fiets rond Brussel met nieuwkomer Omloop de Groene Gordel

Ken je de fietspaden thuis in de buurt helemaal van buiten? Zijn jij en je fietsvrienden op zoek naar een nieuwe fietsomgeving? Zet dan zeker zondag 1 september al in je agenda, want het Gordelfestival pakt uit met een nieuw concept, speciaal voor wielertoeristen. Tijdens Omloop de Groene Gordel sturen we je op pad voor een uitdagende tocht rond Brussel.

“Fietsen rond Brussel?”, horen we je denken. Inderdaad, fietsen rond Brussel! Dat is een uitdaging op een golvend parcours door een regio die voor velen minder bekend terrein is. Je kiest voor een afstand van 100 of 140 km en gaat op pad voor een volledige lus rond onze hoofdstad. Kies je eigen tempo, wij zorgen ervoor dat je onderweg kan bijtanken op de bevoorradingen.

Deze tocht is speciaal aan het programma toegevoegd om naast de parcoursen voor de recreatieve fietsers ook de geoefende wielertoerist aan z’n trekken te laten komen. De rit gaat van start door de Brabantse Kouters. We fietsen eerst richting Meise, thuisbasis van Eddy Merckx. Met passages in onder andere Grimbergen en Vilvoorde begeven we ons langzaam naar het Dijleland. Wanneer we Tervuren bereiken, volgt de splitsing tussen de 100 en de 140 km aan het Koloniënpaleis.

Neem je deel aan de 140 km? Dan volgt nu een ommetje door de druivenstreek. Golvend, op en neer met de nodige hoogtemeters op de teller. Vervolgens trekken we met z’n allen naar het Zoniënwoud. Daar krijg je een flinke dosis rust en groen over je heen, vooraleer je het Pajottenland en de Zennavallei induikt. Tijdens de laatste kilometers van je tocht passeer je nog aan het Provinciedomein in Huizingen, het Gordeltrefpunt, om nadien koers te zetten naar de finish in focusgemeente Dilbeek.

Wie op zoek is naar een vlakke omloop zal hier bedrogen uitkomen. Door de golvende wegen in de Vlaamse rand rond Brussel, telt ook het totaal aantal hoogtemeters bij de finish op: in totaal 650 voor de 100 km en 1000 voor de 140 km.

Ben jij klaar voor deze uitdaging? We verwelkomen je graag in Dilbeek, maar schrijf je eerst snel in aan voordeeltarief!

MEER INFO

 

(c) Peloton