nieuws

“Uitkijken naar die toffe familiesfeer”

Radio 2 stuurt dit jaar 4 van hun presentatoren op pad als Gordelfestivalambassadeur. Anja Daems presenteerde in het verleden vaak het radioprogramma van Radio 2 vanop het festivalterrein. Dit jaar is het de afsluiter van haar zomervakantie en neemt ze haar dochter mee voor een laatste uitstap waarna school- en werkritme weer hun intrede doen.

Anja Daems is afkomstig uit de Kempen en dan trekt een mens blijkbaar minder snel naar de regio rond onze hoofdstad. “Zonder het Gordelfestival was ik misschien nooit in de Groene Gordel geweest,” zegt ze, “maar nu heb ik door de jaren heen tal van mooie plekjes mogen ontdekken. Overijse, Sint-Genesius-Rode, ... noem maar op! Je zit er in een glooiend landschap waardoor je je er een beetje in het buitenland waant. Heerlijk!”

Dit jaar geen radioprogramma, wel een dag met het gezin in het Gordeltrefpunt in Huizingen. “Ik vond het Gordelfestival altijd een gezellige dag waar veel mensen samenkomen en kijk er dus naar uit om deel uit te maken van die toffe familiesfeer. Ik lees dat er veel activiteiten gepland staan, zoals bijvoorbeeld de ‘Smaaktour voor kleine stappers’ om er nu eentje uit te pikken: een wandeling van 2,5 km vol proevertjes onderweg. Dat klinkt leuk!”

Wandelen, springkastelen, animatie,... allemaal tof, maar de 10-jarige dochter van Anja Daems kijkt nog veel meer uit naar het muziekprogramma in Huizingen. “Mijn dochter is een enorme fan van #LikeMe. Vanmorgen werd ik weeral gewekt met hun nummers (lacht, red.) Dat optreden wordt ongetwijfeld een fantastische afsluiter van haar vakantie!”

Zondag 1 september mag voor Anja Daems een zonnige en sportieve dag met de familie worden, die eindigt in één groot feest. “Plezier, daar komt het op neer. En daarna vliegen we er weer in met een nieuw seizoen van De Madammen!”