nieuws

Showbizz Bart is zondag vliegende reporter

“Ga me een dag lang amuseren”

Showbizz Bart gaat op zondag 1 september op pad als vliegende reporter voor Radio 2. Hij zal z’n collega’s opzoeken die een sportieve uitdaging aangaan of genieten van het groen en de cultuur. Met een overvloed aan enthousiasme bereidt hij zich voor op een bijzonder drukke dag in de Vlaamse Rand!


Waaraan denk je bij het ‘Gordelfestival’?

“In mijn hoofd staat dat gelijk aan jarenlange traditie. Het is iets wat ik als kind jaarlijks op de radio hoorde. Er gebeurde altijd zo veel! Ik weet dat ik als kleine jongen vaak dacht: Daar wil ik naartoe! Maar het is er nooit van gekomen. Het leek altijd zo gezellig tijdens de Gordel. Het sportieve luik is minder mijn ding, maar er zijn zoveel activiteiten, je kan dingen bezoeken,... én het komt jaarlijks terug.”


Zelf woon je in Mechelen, heeft de Vlaamse Rand nog geheimen voor jou?

“Niet alleen voor mij, maar voor heel veel mensen vermoed ik. De Rand rond Brussel ligt bijzonder centraal en is dus makkelijk te bereiken. Toch moeten heel veel mensen deze streek nog ontdekken. Brussel lijkt volgebouwd, maar op slechts enkele kilometers van het centrum van onze hoofdstad wacht een groene oase. Iedereen die de Groene Gordel bezoekt, zal leren dat je niet altijd naar de andere kant van de wereld hoeft te reizen om nieuwe en prachtige plekken te ontdekken. Ook ben ik ervan overtuigd dat zelfs het trouwe publiek van het Gordelfestival jaarlijks nog verrast wordt.”


Wat verwacht je van het Gordelfestival anno 2019?

“Dat ik me een dag heel goed ga amuseren! Als vliegende reporter voor Radio 2 zal ik een beetje vanalles proberen doen en veel verhalen gaan rapen. Dat wordt een uitdaging, want ik lees en zie overal dat er een heel ruim aanbod is. Ben je sportief of net niet, jong of oud, er is voor iedereen wel iets te beleven. Sport, gezellig samenzijn, cultuur, gastronomie, natuur, muziek... Voor mensen die net als ik in heel veel dingen geïnteresseerd zijn, is dit een heerlijke dag om naar uit te kijken!”

 

Foto: (c) Radio 2