nieuws

Leer pareltjes van Vlaamse Rand al fietsend kennen

Ook dit jaar vindt er opnieuw een editie van de Gordel plaats. Van zaterdag 28 augustus tot en met zondag 5 september kan je wandelen en fietsen door de groene Vlaamse Rand. Net zoals de wandelingen starten de fietstochten in Gordeltrefpunt Huizingen, focusgemeente Sint-Pieters-Leeuw of aan één van de gemeenschapscentra die de Gordel verwelkomen. Jong en oud, onervaren of ervaren. Voor iedereen is er een tocht op maat. 

De negen fietstochten die op het programma staan, zitten boordevol verrassingen. Vanuit GC De Bosuil in Overijse kan je de benen testen op een deel van het parcours van het komende WK Wielrennen in Vlaanderen. Op 5 september heb je dan weer de unieke kans om vanuit GC De Kam in Wezembeek-Oppem over de ringweg van de luchthaven te rijden. De Gordel gaat dit jaar ook mee in de trend van het moment: gravelen. Over 45 of 65 kilometer combineer je het beste van het veld en de weg, ontdek je mooie landschappen en geniet je van de fototentoonstelling van fervent fietser Christophe Heymans. De start ligt in focusgemeente Sint-Pieters-Leeuw. Welke fietstocht kies jij?

Elke deelnemer dient zich vooraf op onze website in te schrijven of ter plaatse via een QR-code te registreren. Zo ben je onderweg verzekerd en maak je bovendien kans op leuke prijzen. In ruil voor jouw deelname planten we opnieuw bomen, waardoor de Vlaamse Rand er volgend jaar dankzij jou nog groener zal uitzien. Gordel mee en eindig de zomer in stijl. Klik hier om te zien waar en wanneer jij erbij kan zijn!