nieuws

Kom de Gordelgeuze proeven!

Over minder dan 2 weken kunnen fietsers en wandelaars 9 dagen lang hun hart ophalen tijdens De Gordel. Tijdens zo’n fiets-of wandeltocht verbruik je natuurlijk heel wat energie. Om de pauzes en de ontspanning achteraf dat tikkeltje aangenamer te maken, is er de speciaal voor dit evenement de Gordelgeuze. Niet alleen het groene karakter van de Vlaamse Rand willen we in de verf zetten, maar ook de geuze als typisch streekproduct voor de regio. Kom meegordelen en ontdek de Gordelgeuze!

Wanneer kan je die verfrissing verkrijgen? Wie op zondag 5 september meefietst of -wandelt in de groene Vlaamse Rand krijgt van ons een Gordelgeuze, zolang de voorraad strekt. Daarnaast passeert de fietstocht vertrekkende vanuit Gordeltrefpunt Huizingen langs Brouwerij Oud Beersel. Op zondag 5 september heb je de kans om daar halt te houden en de geuze te proeven, of je nu de lus van 20, 40 of 60 km verkiest. Je zal snel merken dat de geuze een echt streekproduct is in de Vlaamse Rand!

De gordelgeuze wordt gebrouwen in Brouwerij Oud Beersel, één van de laatste authentieke lambieksbrouwerijen in België. Lambiekbier brouwen op ambachtelijke wijze en volgens aloude traditie, daar blijven ze al jaar en dag voor gaan. De geuze krijgt zijn unieke smaak door de versnijding van lambieken die drie jaar lang hebben gerijpt op houten vaten. Benieuwd? Trommel al je vrienden en familie op, schrijf je in en verwen de innerlijke mens met een heerlijke Gordelgeuze!