nieuws

Plant een boom!

Gordelen doen we traditioneel in het prachtige groen dat de Vlaamse Rand te bieden heeft. Vorig jaar werden voor het eerst gordelbomen geplant in ruil voor alle deelnemers. Ook dit jaar staat de boomplantactie opnieuw op het programma. Zo zal het gordeldecor er tijdens de volgende editie nog groener uitzien. Dankzij jou!

Na het succes van een uitzonderlijke gordeleditie in coronatijden, besloot de organisatie ook dit jaar in te zetten op een heuse Gordelweek. Nieuw vorig jaar was ook de boomplantactie. Tussen december 2020 en april 2021 werden maar liefst 3748 bomen en 4126 struiken geplant op 36 locaties in het arrondissement Halle-Vilvoorde. De Gordelbomen werden toegevoegd aan bestaande bossen of boomgaarden, maar ook geplant op privéterreinen, op speelplaatsen en aan lokalen van jeugdverenigingen. De Gordel versterkt meer dan ooit het groene karakter van de Vlaamse Rand en dat smaakt natuurlijk naar meer. Daarom werd na het succes van 2020 beslist om ook dit jaar in ruil voor elke fietser en wandelaar een boom te planten in de Vlaamse Rand.

Agentschap Natuur en Bos van de Vlaamse Overheid en de Bûûmplanters slaan de handen in elkaar om van De Gordel opnieuw een geslaagd en groen project te maken in de Vlaamse Rand. De Bûûmplanters zijn een groeiend burgercollectief dat al 5 jaar probeert om de leefomgeving aangenamer te maken en het beter te wapenen tegen de effecten van de klimaatverandering. Jij kan daar tijdens De Gordel bij helpen.

Je eigen boom planten

Zin om zelf Bûûmplanter te worden? Deelnemers aan De Gordel die in de Vlaamse Rand wonen, kunnen een struik of boom thuis planten. Als je buiten de Vlaamse Rand woont, dan kan je jouw een boom wegschenken aan een bûûmplantproject in de buurt. Ook samen met de Bûûmplanters je eigen boom gaan planten,behoort tot de mogelijkheden. Fantastisch, toch?

Kies een leuke fiets- of wandeltocht uit, schrijf je in en draag bij tot een groenere Vlaamse Rand! Meer info over waar en hoe je boom geplant zal worden, volgt na het evenement.