nieuws

Morgen start de Gordelweek!

Nog 1 nachtje slapen en De Gordel 2021 gaat van start. 12 wandelingen, 8 fietstochten, 2 graveltochten en de Strava Challenge staan op het programma voor de sportievelingen. Op zondag 5 september krijgen alle gordelaars, zolang de voorraad strekt, een gordelgeuze en kan je genieten van animatie in focusgemeente Sint-Pieters-Leeuw en Gordeltrefpunt Huizingen. Waar kijk jij naar uit?

Aan de verschillende gemeenschapscentra in de Vlaamse Rand vertrekken heel wat interessante fiets- en wandeltochten. Vanuit GC de Bosuil in Overijse heb je bijvoorbeeld de kans om een deel van het WK-parcours al fietsend te verkennen, terwijl je aan GC de Kam in Wezembeek-Oppem kan vertrekken voor een fietstocht over de ringweg van de luchthaven.

Meer zin in een wandeling? Vertrek aan GC de Muse in Drogenbos en stap onder meer via het Herman Teirlinckhuis naar het Kasteel van Beersel. GC de Kam vormt dan weer de startplaats van een wandelzoektocht geschikt voor het hele gezin en vanuit GC de Zandloper in Wemmel wandel je langs de watermolen van Amelgem en door het natuurreservaat Beverbos.

Voor een prachtige graveltocht moet je in Sint-Pieters-Leeuw zijn. Onderweg houd je best halt aan Plattelandscentrum Paddenbroek, waar natuur en landbouw hand in hand gaan. In Sint-Pieters-Leeuw starten ook 6 leuke wandelingen, waarvan 2 enkel op zondag 5 september. Een wandeling door Zuun en Negenmanneke, een vertelwandeling, een gezinswandeling… Je hebt het maar voor het uitkiezen.

Altijd al eens het golvende Pajottenland met de fiets willen verkennen? Kies een afstand op jouw maat en ontdek de streek vanuit Huizingen. Wandelaars kunnen van daaruit vertrekken voor een tocht langs de Herisemmolen in Alsemberg, de bakermat van de Belgische karton- en papiernijverheid. Op zondag 5 september neemt een erfgoedwandeling je mee door het Provinciedomein van Huizingen. Keuze in overvloed!

Voor wie in de Gordelweek graag een iets langere afstand fietst, is er de Gordelklassieker en de Strava Challenge. Tijdens de Gordelklassieker leer je de pareltjes van de 19 randgemeenten kennen. Op zondag 5 september heb je zelfs de kans om over de ringweg van de luchthaven te rijden. De Strava Challenge geeft je dan weer de mogelijkheid om de 100 km in een omgeving naar keuze af te leggen. Bovendien maak je kans op leuke prijzen!

Meer info over alle fiets- en wandeltochten en de animatie vind je op onze website. Schrijf je nu in en maak er een spetterend einde van de zomer van!