nieuws

Plantentuin Meise verwelkomt gordelaars: ontdek het programma!

De Gordel trekt dit jaar niet alleen naar Provinciedomein Huizingen, maar ook Plantentuin Meise wordt één van de twee centrale locaties. Plantentuin Meise zet namelijk letterlijk haar deuren open voor alle Gordelaars op zondag 4 september. De toegang is dan voor één keertje ook helemaal gratis!

Naast vaste waarde Provinciedomein Huizingen heet dit jaar ook Plantentuin Meise alle gordelaars van harte welkom tijdens de Gordel. Het domein zet dan voor éénmaal haar poorten gratis open voor iedereen die die dag graag de groene Vlaamse rand te voet of met de fiets wil ontdekken. De Belgische botanische tuin die gelegen is in de Vlaams-Brabantse gemeente Meise, is één van de grootste plantentuinen in de wereld. Het domein is maar liefst 92 hectare groot en bevat 20.000 verschillende soorten planten.

Dé ideale plek dus om je gordelzondag goed te beginnen. Zowel wandelaars als fietsersliefhebbers kunnen hier aan hun trekken komen en tijdens hun activiteit genieten een prachtig stukje groene natuur. Wandelingen van 5, 11 en 15 km leiden de gordelaars doorheen Plantentuin Meise en over stuk voor stuk prachtige wandelwegen in de groene Vlaamse Rand.

Daarnaast laat Plantentuin Meise voor één keertje ook fietsers toe op haar domein. Een unieke kans dus om Plantentuin Meise ook eens op twee wielen te ontdekken, want er vertrekken maar liefst 3 fietstochten: 21, 38, 60 of 100 km.

Ook de Gordelklassieker zal op zondag 4 september vanuit Plantentuin Meise vertrekken. De Gordelklassieker is een unieke fietsbeleving waarbij deelnemers tijdens een tocht van 125 km de Vlaamse Rand verkennen. Bovendien doen ze dit in een professioneel begeleid peloton. Wil je meefietsen? Dan moet je enkel bij de inschrijving jouw gewenste snelheid kiezen: 24, 27 of 30 km/u.

Tot slot zullen we op 4 september in Plantentuin Meise ook kunnen genieten van kleinschalige optredens verspreid over het domein. Meer weten over het sportieve en culturele programma in Meise? Lees dan snel hier verder.

© Plantentuin Meise