nieuws

Ontdek te voet de groene Vlaamse Rand in en rond Plantentuin Meise

Plantentuin Meise verwelkomt op zondag 4 september alle wandelaars voor een prachtige wandeltocht doorheen Plantentuin Meise en omstreken. Wandelaars kunnen er genieten van een tocht van 5, 11 of 15 kilometer met drie verrassingen onderweg.

Plantentuin Meise is dit jaar het prachtige decor van drie mooie wandeltochten tijdens de Gordel op zondag 4 september. De gratis tochten van 5, 11 en 15 kilometer zullen starten en ook eindigen op deze idyllische locatie die dit jaar bovendien z’n 225ste verjaardag mag vieren. Het domein (van maar liefst 92 hectare) staat boordevol planten van over de hele wereld. Onderweg zullen de deelnemers ook kunnen genieten van drie magische oases, drie plaatsen in Plantentuin Meise waar ze volledig tot rust kunnen komen dankzij muzikale en visuele optredens.

Deelnemers die kiezen voor de tocht van 5 kilometer worden ondergedompeld in de magie van Plantentuin Meise. Deze route neemt je mee doorheen het domein en laat je de meer dan 20.000 verschillende plantensoorten van dichtbij zien. Onderweg kunnen deelnemers uiteraard ook onder andere het Kasteel van Bouchout en de serres spotten. De tocht van 11 kilometer verwent je verder met een fenomenaal uitzicht op de skyline van onze hoofdstad na de beklimming van de Fluxenberg.

De wandelaars die de tocht van 15 kilometer betwisten, krijgen als kers op de taart nog een leuk verhaal onderweg. De Duivelsschuur in Meise draagt namelijk een leuke legende met zich mee volgens dewelke een boer er zijn ziel aan de duivel verkocht toen die hem beloofde te helpen om tegen de volgende ochtend een schuur te bouwen. Maar het gat bleek er die ochtend nog te zijn en dus mocht de boer zijn ziel houden.

Alle info over deze wandeltochten kan je hier terugvinden. Bij elke registratie ben je verzekerd, maak je kans op leuke prijzen en planten wij daarnaast ook nog eens een boom!

© Plantentuin Meise