nieuws

Al 23.619 nieuwe bomen in de Vlaamse Rand dankzij De Gordel

De afgelopen twee jaar zette De Gordel vol in op een groenere Vlaamse Rand. Samen met de Bûûmplanters plaatste de organisatie een boom per deelname. Met deze actie werd de Vlaamse Rand al 23.619 nieuwe bomen rijker. Ook dit jaar kan je dankzij je deelname aan De Gordel weer gratis een boom of struik laten planten.

23.619 nieuwe bomen om heel precies te zijn, werden er de afgelopen twee jaar al geplant in de Vlaamse Rand. De Gordel probeert via deze actie de Vlaamse Rand weer een tikkeltje groener te maken. Samen met de Bûûmplanters, een burgercollectief dat zich inzet om de leefomgeving aangenamer te maken en beter te wapenen tegen de effecten van de klimaatverandering, zorgden ze al voor 23.619 nieuwe geplante bomen of struiken. In gordelpunt Huizingen (Beersel) werden er zo bijvoorbeeld 849 stuks geplaatst en in Meise, het tweede gordelpunt dit jaar, waren er dat al maar liefst 3039! Ontdek hiernaast hoeveel bomen er al precies geplant zijn in verschillende gemeentes van de Vlaamse Rand.

Ook dit jaar zet De Gordel zich schrap voor een nieuwe boomplantactie en staat elke deelname aan een fiets- of wandeltocht op zondag 4 september garant voor een nieuw stukje groen. Wil je graag je steentje bijdragen? Registreer je dan snel hier.

Dat is niet alleen nodig om een boom te planten, maar het zorgt er ook voor dat je verzekerd op pad kan én je maakt kans om leuke prijzen te winnen.