nieuws

De Bûûmplanters planten een boom in ruil voor jouw deelname

Net als de voorbije edities draagt De Gordel ook dit jaar z'n steentje bij om de Vlaamse Rand opnieuw een tikkeltje groener te maken. In ruil voor jouw deelname aan één van de activiteiten op zondag 3 september planten de Bûûmplanters in samenwerking met De Vlaamse Rand Boomt opnieuw een boom. Jij zorgt er dus mee voor dat we ons binnenkort in een nog groenere Vlaamse Rand sportief kunnen uitleven.

De Bûûmplanters zijn een groeiend burgercollectief dat sinds 2017 op een bescheiden, maar duurzame manier een bijdrage levert aan de leefbaarheid, veerkracht en biodiversiteit. Zo maken ze samen de leefomgeving aangenamer en beter gewapend tegen de effecten van de klimaatverandering. De teller van het aantal Gordelbomen staat ondertussen al op 38654.

Neem je deel aan één van de Gordelactiviteiten op zondag 3 september? Dan kan je zelf ook Bûûmplanter worden. Wie in de Vlaamse Rand woont, kan dit najaar met de Bûûmplanters afspreken om thuis een struik of boom te planten. Woon je niet in de Vlaamse Rand? Dan kan je een boompje wegschenken aan een bûûmplantproject in de Rand. Wie wil, kan samen met de Bûûmplanters zijn of haar eigen boom gaan planten.

Het enige wat je dus nog moet doen, is hier jouw deelname registreren en op zondag 3 september je sportiefste beentje voorzetten. Wij sturen je na afloop van het evenement een mail waarmee je jouw keuze kan bevestigen.