Wandelingen Huizingen

Op zondag 3 september kan je vanuit Provinciedomein Huizingen naar goede traditie ook wandelen. In ruil voor jouw wandeling zullen de Bûûmplanters een boom in de Vlaamse Rand planten én maak je kans op leuke prijzen. Deelnemen is gratis, alleen even verplicht registreren voor de verzekering en voor je het weet ben je vertrekkensklaar!

 

 • Start en aankomst: Provinciedomein Huizingen - Henry Torleylaan 100, 1654 Beersel
 • Afstanden: 5, 10 of 15 km
 • Startuur: vrije start tussen 9.00 en 13.00 u. (5 km tot 14.00 u.)
 • Toegang en deelname: gratis (inschrijven verplicht). 
 • Deelnemers aan de tochten van 10 of 15 km krijgen een bonnetje voor een gratis consumptie aan het rustpunt bij de Herisemmolen in Beersel.
 
Wandel je mee met het hele gezin of zet je samen met enkele vrienden jouw sportiefste beentje voor? Dan is het belangrijk dat je elke deelnemer registreert, ook kinderen.
 
 
 
 DE WANDELINGEN


5 KM

Een prachtige wandelroute door en langs de bosrijke omgeving van het Provinciedomein. De ideale keuze voor sportieve gezinnen. 

10 KM

Tien kilometer langs cultureel erfgoed zoals de Christiaenskapel, de Papiermolen in Herisem en de Mariakapel van de Steenput. Een avontuurlijke wandeling langs onverharde stroken en met de nodige hoogtemeters.

15 KM

Wie kiest voor de langste afstand, maakt een extra lus langs carnavalsstad Halle. Langs de oevers van de Zenne ontdek je het Albertpark, om recht door het groene Kluisbos terug te keren naar Huizingen.


Wie de tocht van 10 of 15 kilometer wandelt, krijgt aan de start een bonnetje mee voor een gratis consumptie (frisdrank of zakje chips) aan het rustpunt bij de Herisemmolen in Beersel. Je kan er bovendien genieten van enkele plezante randacitiviteiten: tentoonstelling over oude tractoren en werktuigen, ritje op een boerenpaard, ... Bij mooi weer kunnen de kleinsten onder ons zich uitleven op het springkasteel.

 
 

DE AUGMENTED REALITY APP COMBINEERT WANDEL- EN VIRTUEEL SPELPLEZIER

 

Wandel met je familie of vrienden in de natuur en speel tegelijk een virtueel spel. Scan bij de start van de kortste wandeling (5 km) in Provinciedomein Huizingen de QR-code en download de app. Je combineert extended en augmented reality games met een oriëntatieloop. Onderweg verzamel je puzzelstukken die aan het einde de virtuele medaille vormen. De wandeling is op maat van families met kinderen vanaf 3 jaar. Vergeet je opgeladen smartphone of tablet niet!PRAKTISCH

 

 • Eigen verantwoordelijkheid: Je legt de tochten op eigen tempo en eigen verantwoordelijkheid af. De uitgepijlde wandelingen van De Gordel 2023 vormen géén afgesloten parcours. Hou er rekening mee dat je je op de openbare weg bevindt en dus de wegcode moet naleven.
 • Afval: Je wandelt door de vrije natuur. Wij voorzien geen vuilbakken langs het uitgepijlde parcours. Mogen we iedereen vragen aandacht te hebben voor de natuur en jouw afval mee naar huis te nemen?
 
 

BOOMPLANTACTIE


Net als de voorbije Gordeledities zullen we ook dit jaar de Vlaamse Rand met z’n allen opnieuw een beetje groener maken. In ruil voor elke deelname planten we samen met de Bûûmplanters bomen op speciale projectlocaties of, als je in de Vlaamse Rand woont, in je eigen tuin! Schrijf je nu in, neem deel en ontvang na De Gordel een infomail met meer informatie over jouw boom.

 
 

PRIJZENPOT


Dankzij jouw deelname maak je kans op één van onderstaande prijzen:

 • Duoticket voor een tocht van de Proximus Cycling Challenge naar keuze
 • Weekend in een B&B in Vlaams-Brabant
 • Wieleroutfit van de provincie Vlaams-Brabant
 • Exclusief looptruitje van de provincie Vlaams-Brabant
 • Duoticket voor een voorstelling in de gemeenschapscentra van vzw 'de Rand'
 • Duoticket VIP De Brabantse Pijl
 • Ritje in de wedstrijdwagen van De Brabantse Pijl
 • Duoticket voor een voorstelling in één van de cultuurhuizen in de Druivenstreek: GC Felix Sohie, cc Den Blank en cc De Warandepoort