nieuws

De Gordelweek nadert apotheose!

De voorbije 7 dagen kon je al fietsen en wandelen in de groene Vlaamse Rand. Net zoals de wandelingen startten de fietstochten in Gordeltrefpunt Huizingen, focusgemeente Sint-Pieters-Leeuw of aan één van de gemeenschapscentra die de Gordel verwelkomen. Iedereen kon een tocht op maat vinden: jong en oud, onervaren en ervaren. Dit weekend volgt de apotheose!

Aan fietstochten geen gebrek in De Gordel 2021. Vanuit GC de Bosuil in Overijse kon je al een deel van het WK-parcours verkennen, aan GC de Zandloper in Wemmel startte een route doorheen de Brabantse Kouters en GC de Kam in Wezembeek-Oppem vormde de startplaats voor een tocht door de gemeenten ten noordoosten van Brussel. Komende zondag komt daar het ommetje langs de ringweg van de luchthaven bij, wat het hoogtepunt van deze Gordeleditie moet worden.

Wie een prachtige graveltocht verkoos, moest in focusgemeente Sint-Pieters-Leeuw zijn. Onderweg kon je halt houden aan plattelandscentrum Paddenbroek in Gooik en de fototentoonstelling van Christophe Heymans, die natuurfoto’s maakte van zijn fietstochten, bewonderen. Liefhebbers van het Pajottenland zakten best naar Huizingen af voor een afstand op maat, tijdens de Gordelklassieker had je de kans om de pareltjes van alle 19 randgemeenten te leren kennen en ook de Strava Challenge ging van start. Het ommetje langs de ringweg van de luchthaven wordt volgende zondag eveneens aan de Gordelklassieker toegevoegd.

Wandelaars bleven deze week ook niet op hun honger zitten. De cultuurwandeling vanuit GC de Muse in Drogenbos leidde onder meer naar het Kasteel van Beersel en een wandelzoektocht geschikt voor het hele gezin vertrok aan GC de Kam in Wezembeek-Oppem. Stappen langs de watermolen van Amelgem en door het natuurreservaat Beverbos deed je vanuit GC de Zandloper in Wemmel. Aan GC de Bosuil in Overijse kon je even ontsnappen aan de Brusselse drukte met een tocht door het Zoniënwoud.

Een wandeling door Zuun en Negenmanneke of door Oudenaken en Sint-Laureins-Berchem, een vertel- of gezinswandeling… Sint-Pieters-Leeuw vormde de startplaats van maar liefst 4 wandelingen. Komende zondag staan daarbovenop ook de Zenn-wandeling en de Valleiwandeling op het programma. Voor een route langs talloze brouwerijen en de Herisemmolen in Alsemberg moest je dan weer in Huizingen vertrekken.

Dit weekend kan je nog fietsen en wandelen zoveel je wil. Komende zondag sluiten we de Gordelweek af met extra animatie in focusgemeente Sint-Pieters-Leeuw en in Gordeltrefpunt Huizingen. Schrijf je nu in en kom nog gezellig meegordelen!