nieuws

De Gordel serveert vier prachtige fietstochten vanuit Provinciedomein Huizingen

Ook dit jaar heeft De Gordel weer enkele prachtige fietstochten uitgestippeld vanuit Provinciedomein Huizingen. De Gordelaars hebben de keuze uit 4 recreatieve afstanden van 24, 43, 62 of 100 kilometer met onderweg heel wat mooie plekjes in de Vlaamse Rand.

Op zondag 4 september kunnen deelnemers van De Gordel kiezen uit 4 verschillende fietstochten die vertrekken in Provinciedomein Huizingen. Er is voor ieder wat wils met routes van 24, 43, 62 en 100 kilometer. Bij de start van de route krijg je als deelnemer de keuze om eerst de Gordelcol te beklimmen of om meteen aan je tocht te beginnen. Deze extra lus van 5 kilometer en zo’n 80 hoogtemeters leidt je naar een prachtig uitzicht over Provinciedomein Huizingen.

Wie kiest voor de 24, 43 of 62 kilometer komt onderweg de Sint-Pieters-Kerk tegen en het prachtige Domein Coloma in Sint-Pieters-Leeuw. Op dit domein staat het Kasteel van Coloma te pronken en kunnen de deelnemers de rozentuin bewonderen. Daarnaast fietsen ze ook langs het Kasteel van Beersel en Brouwerij Oud Beersel waar onder andere Geuze en Lambiek worden gebrouwen.

Voor wie de individuele lus van 100 kilometer aandurft, staan er 791 hoogtemeters te wachten en een prachtige fietstocht door de volledige Vlaamse Rand. Tijdens deze 100 kilometer komen de deelnemers heel wat mooie bezienswaardigheden tegen. Zo kan je bijvoorbeeld het Kasteel van Groot-Bijgaarden spotten, doorkruis je het Zoniënwoud en maak je ook een passage in Plantentuin Meise.

Voor wie zin heeft gekregen om op zondag 4 september ook op de fiets te kruipen, rest er nog één ding te doen: een spurtje trekken naar deze pagina met meer info.