nieuws

NIEUW: De Gordelcross laat kinderen proeven van het veldrijden

Op zondag 4 september heeft De Gordel iets gloednieuw in petto. Dan kunnen Gordelaars niet alleen genieten van een fiets- of wandeltocht met aanvullende liveoptredens en animatie, dit jaar zet De Gordel ook in op iets wat vele Vlaamse wielerharten sneller doet slaan: het veldrijden!

Wanneer de start van het nieuwe veldritseizoen met rasse schreden nadert, maakt De Gordel iedereen al graag even warm voor de veldritwinter met een gloednieuw concept: de Gordelcross. Staat jouw kleine held te popelen om met zijn of haar fietsje het veld in te duiken? Dan is dit de ideale gelegenheid om de cross te ontdekken!

Tijdens een gratis initiatieles in Provinciedomein Huizingen leren toekomstige kampioenen enkele kneepjes van het vak. Ze kunnen er in hun leeftijdsgroep (6-7 j., 8-9 j. en 10-12 j.) rondcrossen als een echte veldrijd(st)er en zich midden in het provinciedomein uitleven op een crossparcours van ongeveer 1 km met enkele hindernissen onderweg zoals balkjes, een beekje en een brug.

Nadat de jongsten zich volledig gesmeten hebben, is het tijd om met de ogen te stelen. Het hele gezin kan dan van een gratis demonstratiewedstrijd genieten op de crossweide in Provinciedomein Huizingen waar een bende (ex-)profs elkaar het vuur aan de schenen zal leggen. Nadat de demonstratiewedstrijd is afgelopen, kunnen de kleine kampioenen die er maar niet genoeg van krijgen nog vrij rondfietsen op het parcours.

De namen van de deelnemers aan de demonstratiewedstrijd worden binnenkort op de website van De Gordel bekend gemaakt. Jouw kleine kampioen inschrijven? Meer info vind je hier.