nieuws

Plezier verzekerd in Kinderland

De Gordel verwelkomt op zondag 4 september niet alleen wandelaars en fietsers in Provinciedomein Huizingen, maar ook gezinnen met kinderen kunnen zich uitleven in het domein. Met Kinderland zorgt De Gordel namelijk voor heel wat animatie om de jongsten een onvergetelijke dag in de Vlaamse Rand te schenken.

Op zondag 4 september zorgt de Kleine Chef voor heel wat spektakel in Kinderland, een terrein in Provinciedomein Huizingen dat omgetoverd wordt tot een waar kinderparadijs. Er vallen de hele dag knotsgekke avonturen te beleven. Zo kunnen kleine durvers bij Tasty Tongtattoo een tatoeage op de tong laten zetten en worden er eetbare bellen geblazen bij de Bubbleblaster.

Ook de kleine bakkers en bouwers komen aan hun trekken in Kinderland. Met Miss Eclair kunnen ze zelf eclairs maken (én opeten) en bij de Peperkoekmakerij kunnen ze als het ware met eetbare lego hun bouwkunsten tonen. Voor de avontuurlijke kids is er de Foodbouncer, een springkasteel waar ze lekkere snoep of stukken fruit kunnen grijpen.

In peuter- en kleuterland kunnen kinderen zich uitleven op klimblokken, in ballenbaden, speelkeukens en nog zoveel meer. Voor de allerjongsten is er een babydorp voorzien, een rustige zone waar baby en ouders even tot rust kunnen komen en genieten op de baby glijbanen, fietsjes, speelmatten en schommelpaardjes. Daarnaast worden er ook verzorgingstafels, wippers en babyspeelgoed voorzien.

Ook Gezinssport Vlaanderen is tijdens De Gordel aanwezig en voorzien ze voor jong en oud volksspelen, Kubb & Mölkky en reuze gezelschapsspelen zoals 4 op een rij, Twister, Jenga en Mikado. Ook peuters en kleuters kunnen zich uitleven op 'Jumpy', een leuk klauterparcours voor de allerkleinsten.

Als leuk extraatje zullen er ook twee bekende figuren rondlopen. Zeppe en Zikki zijn in de namiddag in Provinciedomein Huizingen te spotten en brengen verschillende spelletjes mee om de enthousiaste kinderen te plezieren.

Meer informatie over het randprogramma in Provinciedomein Huizingen vind je hier. Let op: registratie is gratis maar verplicht.