nieuws

Leef je uit met de animatie in Provinciedomein Huizingen

Geen Gordel zonder een flinke dosis animatie. Tussen 11.30 u. en 17.00 u. kan je je met het hele gezin uitleven in de animatiezone van Provinciedomein Huizingen. En daar valt heel wat te beleven!

Ga langs bij één van de standen van L'Équipe Magique. In het Dierenhoekje proef je van eetbare paardenbest of kruip je in de huid van het Brabants trekpaard. In het smaaklabo brouw je dan weer jouw eigen drankje of maak je jouw eigen portie frietamines met appelfrietjes. 

Gravelfanaten kunnen in de gravelzone een eetbare wielrenner maken of leuke prijzen winnen op de telekoersmachine. Hou je van wat avontuur? Waag je aan de smaakdouche of laat een tongtattoo zetten. 

Circustechnieken en volksspelen

Op de open circuspiste ontdek je de leukste circusmaterialen en leren lesgevers je verschillende circustechnieken aan. Daarnaast kan je ook in de wereld van de oude Vlaamse volksspelen duiken. Kom alles te weten over de sjoelbak, rekkertrekker en het kazenspel.

Ook Gezinssport Vlaanderen voorziet een leuk animatieprogramma. Leef je uit met kubb & mölkky of laat jouw kleine held klauterparcours 'Jumpy' ontdekken.

Babydorp

In het babydorp vind je een plekje om in alle rust borstvoeding te geven of je baby te verzorgen. Kinderen kunnen er spelen in de keukentjes.

Het animatieprogramma in Provinciedomein Huizingen is gratis. Klik hier voor meer info.